You might already figure out that I'm Cherie, born in the land of smile, spent half of my childhood there and the other half in the land of blondes. This blog is not about fashion, what's "hot" or "not". I think I've finally found my purpose in everything, spreading positive energy and just be. This blog is about how I see the world through my eyes. Just an ordinary girl who needs to focus, be in the moment and just take life as it is. I'm imptient and quite naive, I like to think that love, understanding and positive thinking will solve every problem in the world. Welcome to my reality. To all my haters, I only have love to give. ♥ Don't be shy, if there's anything you want to know, reach me at cherie.blogg@hotmail.com I'll do my best to try to answer the questions.Design Viktoria Uhlin ©
bloglovinBloggare

Vad vore livet utan rikedomar?

 
December 31 ~ 08:28
Men och andra sidan, vad är rikedomar? Pengar? Silver? Guld? Vad är rikedomar för er? Vad anser ni att man har när man är förmögen? 
Det är inte "lätt" att vara ung nu, inte när man växer upp i I-länder. Vad är det som inte är lätt? Jo, det är inte lätt att se förbi det materiella när man har allt man behöver. Det är inte lätt att illuminera sig själv, att upplysa utan att faktiskt lyfta ett finger. Det fungerar inte så. Prova växa upp i U-länder.
Try that. Växa upp bland jord och grönska, växa upp bland sand och hav, växa upp bland något konkret. Eller, växa upp i ett land där personligsäkerhet och rent vatten är ett av de största problemen. Att kunna hälla upp ett glas drickbart vatten direkt från kranen är extremt sällsynt här i världen. Det tar vi för givet. 
"Vidga fokus" ever heard of it? Allt kretsar inte kring dig, mig, din lilla dator eller din sprillansnya Mercedes. Vad vore livet utan rikedomar?
Mitt liv utan mina rikedomar vore hemsk, meningslöst och tomt. Varför jag skriver "mina" rikedomar är för att vi, alla har olika syn på saker, vi värderar olika saker. Vad är då mina rikedomar? Min familj, mina vänner och alla människor jag möter. Min hälsa, mitt välmående, mina upplevelser och lärorika händelser. Det, mina vänner, är mina rikedomar. Allt materiellt går att ersätta, på ett eller annat sätt. Hade jag velat ha det "enkla" livet, med mycket materiellt, mycket ytlighet och ingen livskvalité hade jag inte varit kvar i Norrbotten, eller Boden for that matter. 
 
Jag gillar att tro att saker och ting som händer har en mening. Att alla vi bara är dockor som universumet leker med. Saker och ting hade kunna vara annorlunda. Jag hade kunna gå något annat än Vattenkraftteknik, kanske träffa någon annan än mina vänner som jag har idag och hamnat någon annanstans än Boden. Men nu hände inte det. Woulda', shoulda', coulda'. Det är ingen idé att älta saker man gjorde fel, bättre att ta lärdom av det och bara lämna det bakom sig. Vet ni, jag är inte längre arg på människorna som har fått mig ledsen eller sårat mig på något sätt. Jag tar numera bara lärdom av dom. Det må göra ont till en början, men så fort plåstret är draget kan man bara låta tiden läka alla sår. 
De flesta säger att livet inte är lätt, varför då göra det svårare än vad det behöver vara? Allt handlar om image och ytlighet numera. Shallow.
För ett år sen kände jag mig så vilsen, så borta så att jag kunde vakna mitt i natten med gråt i halsen och fundera över vem jag egentligen är. Vad min uppgift på jorden är och varför jag finns. Jag gick in i väggen. Med ansiktet före. I farten 50km/h. Allt jag gjorde saknade mening, pointless. Det kändes som att jag bara gick runt och slösade min egen tid. Så kändes det. Jag hade inga fasta rutiner eller någon slags fastpunkt. Jag kunde inte gå vidare för jag visste inte vart jag var påväg ifrån. Men nu vet jag vart jag är från, därför vet jag vart jag är påväg. 
Det vi behöver göra lite då och då, men glömmer bort ibland, är att ta ett steg åt sidan, se saker och ting från ett annat håll, från en annan perspektiv och bara ta in informationen. Inhalera situationen och illuminera hjärnan med kunskapen. Jag är tacksam för alla människor jag har träffat, dom negativa & positiva. De har påverkat mig och format mig till den jag är idag. 
 
Ni som bryr er, läs Philosophical zombie på wikipedia. Det känns som att jag lever bland såna många gånger. Adam, som känner mig bäst idag, såg knappt vem jag var. Inte förrän det var "försent" sa han. Adam, han är bland dom bästa personerna jag känner. En dödlig bland zombies, en av dom få dödliga som jag har träffat. Omtyckt av de flesta, varm och go. Det är verkligen en beskrivning som passar in på honom. Men saker och ting händer för olika anledningar och utkomsten av vissa situationer brukar blomma till något bättre. Eller så ser man till att det blir bra.
Allt kan man inte styra, men mycket kan man påverka. Jag har gjort misstag, grova misstag jag inte vill erkänna. Men vad vore livet om livet sig själv är en lögn? Man ska aldrig förneka sig själv. Aldrig. This is the real deal, har ni själv hittat en dödlig, ta vara på denna. Ni ska veta att äkta människor inte växer på träd. 
 
"Det är aldrig för sent för något" sa en klok vän till mig. Jag har haft alldeles för bråttom. Hela år 2012 har handlat om att springa igenom saker, att få klart saker. Att avsluta saker. Men mycket har jag lärt mig, mycket har jag lärt mig den hårda vägen också. Att jag vill ha en sak och får det direkt betyder inte heller att det är bra för mig. Gör saker helhjärtat, lägg ner själen i det. Saker och ting blir så mycket roligare, meningsfullt och fint. Resultatet behöver inte alltid bli som man hade tänkt sig. Det kan bli bättre. 
Min största lärdom från år 2012 är att tålamod är bra för mig. Jag brukar inte skriva mycket i bloggen. Jag brukar hålla det rätt kortfattat men meningsfullt många gånger. Men idag, efter ännu en "sömnlös natt" utan anledning kände jag för att skriva av mig. Give you guys a piece of my mind. Jag kommer lämna all negativitet här och nu, i denna stund. Let put this behind us, continue life with positive energy, and positive energy only.
 Patience, my dear.
 
Jag är inte en image, jag vill inte vara en image. Jag har försökt så hårt att bevisa att jag inte bara är ett utseende. Tillslut fann jag mig själv kämpa för något som inte gick. Ungefär som att jag slogs för fred. Paradox. Det är ingen idé att förklara för en zombie att man är dödlig. 
Det är smickrande hur andra kommenterar på mitt utseende. But really? That's it? Is this all about how I look? Take your fake P-zombie charm, and charm someone with the same intellectual level. Jag är så mycket mer än så. Det är dock bara få som ser det, och dom som ser det är de enda som är värd att prata med. 
Jag söker inte längre, jag har funnit det jag behöver för att gå vidare. Tro mig, I don't have all figured out. I'm still learning, I'm still figuring things out. Det fina med livet är att det är ett nytt oskrivet blad varje dag. Fyll det med vad tusan du vill, klottra negativitet eller meningsfulla kärleksförklaringar.
 
Det här lär vara mitt sista inlägg för i år, i alla fall ett meningsfullt sådant. År 2012, vilket kaotiskt år, knäppa saker händer och knäppa människor lyfts fram. Världen "gick under" flera gånger om, men ingen riktigt har tid att se sig omkring och göra skillnad. Bullshit. Tid är tid. Pengar är pengar. Blanda inte ihop det. Under året som har gått har olika fobier inom mig  växt, fobierna bara gror i takt med att världen blir knäppare.
I fear politic. Jag är rädd för dumma människor. Jag är rädd för giriga människor. Fri tolkning på det. Jag är ansvarig för det jag skriver, men inte för det ni tolkar. So, quit hatin' already.
 
Men hörni. Jag vet att ni inte läser det här, så skrolla ner som ni brukar göra och bara svara på de här enkla frågorna nedan. 
Vad är rikedomar för er? Vad värderar ni i livet? 
Btw, Gott nytt år på er. 
 
Published 31-12-2012 in the category Thoughts & Wisdom

2 comments in this post

Kommentera inlägget här


Blogg/Hemsida -
Namn/Smeknamn -Skriv din kommentar:Spara uppgifter?
I detta inlägg finns det 2 kommentarer.
Trackback